Astrološki SMS lopovi

Poznato je da je astrologija unosan biznis i ništa drugo. Manjak obrazovanja i sujeverje  među ljudima omogućava astrolozima da uzimaju tuđe pare i neopravdano se bogate. Još neverovatnije je da se ne skidaju sa lokalnih televizija i da stvarno ima onih koji ih zovu.

Stigla mi je SMS poruka sa broja 4884, a koja je verovatno mnogima stigla, u kojoj piše:

Odgovorite sa NUM DATUM_RODJENJA POL npr. NUM 30.12.1980 Zensko i saznajte Vašu numerološku prognozu.

Trebalo bi valjda da se sada spustimo na njihov “intelektualni” nivo i da im pošaljamo poruku. Naravno, ne stigne uvek njihova poruka onima koji su njihova ciljna grupa.

Odakle im broj u to neću da zalazim, ali naporno su uporni.

2 thoughts on “Astrološki SMS lopovi

  1. Adis A.

    Richard Dawkins u dokumentarnoj emisiji “Enemies of Reason” sprovodi par dobrih eksperimenata, od kojih su neki u vezi astrologije. Jedan eksperiment je veoma zanimljiv kada je horoskop u pitanju.

    Kao što si napisao u svom članku, “Astrolozi kao epidemija”, ne treba deci dozvoliti im se mozak “puni” astrološkim pričama, već im treba objasniti šta je astrologija.

    Mediji bi trebali da povećaju procenat emitovanja naučnih emisija i članaka za decu, kako bi se kod dece izgradio kritički i radoznao um, koji će u kasnijoj dobi života umeti da razlikuje nauku od kvazinauke, i koja će svojom radoznalošću ulepšati svoj i život svoje okoline.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s