O blogu…

Blog “SVEMIR” je pokrenut 02. oktobra 2009. godine sa osnovnim ciljem da okupi što više ljubitelja astronomije na jednom mestu. U to vreme je na ovim prostorima bilo veoma malo sajtova ili blogova koji su se za zadatak imali popularizaciju astronomije i iz tog razloga se činilo da je pokretanje ovakvog bloga pozitivna stvar. Srećom, deceniju kasnije situacija je drugačija i imamo više blogova sa ovom temom i više astronoma amatera koji uživaju u ovoj najstarijoj nauci.

Da bi se broj okupljenih povećao odmah je pokrenuta i FB stanica koja trenutno ima preko 8 000 članova i isto toliko pratioca. Na ovoj stranici se objavljuju svi tekstovi sa bloga, ali i dodatne vesti iz sveta astronomije kao što su aktivnosti astronomskih društava u Srbiji, o astronomskim kampovima, tekstovi sa srodnih blogova, kao i fotografije koje su napravili članovi FB stranice.

Za još lakšu razmenu vaših fotografija, pitanja i komentara krajem 2020. godine pokrenuta je FB grupa SVEMIR.BLOG gde članovu mogu direktno postavljati svoje fotografije, linkove, pitanja, komentarisati astronomska dešavanja i slično.

Pored astronomskih vesti na blogu se mogu pročitati i tekstovi na temu srodnih nauka.