U astrologiji Sunce tokom godinu dana prođe kroz 12 sazvežđa. Međutim, to je daleko od istine. Sunce za godinu dana prolazi kroz 13 sazvežđa, a ovo dodatno sazvežđe je Zmijonoša i u njemu Sunce boravi 18 dana.

Takođe, prema astrologiji Sunce približno vremenski boravi u svakom sazvežđu, međutim ni to nije tačno. Svako ko je rođen narednih dana trebalo bi da je, prema astrolozima, rođen u znaku Vage, odnosno da se Sunce na dan njegovog rođenja nalazi u sazvežđu Vaga. Opet je to daleko od istine.

Zašto?

Zato što je ovih i narednih dana Sunce u sazvežđu Devica i tu će boraviti sve do 30. oktobra, a u njemu je od 16. septembra. Ukupno 44 dana u ovom sazvežđu. To znači da je za onog ko je rođen 15. septembra Sunce bilo u sazvežđu Lav, a ne u Devici. Ono što treba da se zna jeste da Sunce različit broj dana boravi u u sazvežđima kroz koje prolazi. Tako da astroloških 12 sazvežđa vuku mnooogo nelogičnosti i prikrivanja realnog stanja.

Evo kako se realno u astronomiji Sunce kreće kroz 13 sazvežđa:

JARAC = 20 JAN. – 16 FEB.
VODOLIJA = 16 FEB. – 11 MAR.
RIBE = 11 MAR. – 18 APR.
OVAN = 18 APR. – 13 MAJ.
BIK = 13 MAJ. – 21 JUN.
BLIZANCI = 21 JUN. – 20 JUL.
RAK = 20 JUL – 10 AVG.
LAV = 10 AVG. – 16 SEP.
DEVICA = 16 SEP. – 30 OKT.
VAGA = 30 OKT. – 23 NOV.
SKORPIJA = 23 NOV. – 29 NOV.
ZMIJONOSA = 29 NOV. – 17 DEC.
STRELAC = 17 DEC. – 20 JAN. 

Ovaj problem se često javlja i često je u suprotnosti sa astrološkim pravilima. A zašto astrolozi ne koriste realne parametre, već one koji njima odgovaraju, to ćete morati njih da pitate. U suštini sve je laž, a ko i posle ovoga želi da mu se izradi horoskop, samo napred.

Lako se mogu proveriti ove tvrdnje. Sve što treba jeste poznavanje rasporeda sazvežđa na nebu i onda lepo sačekate jutro i vidite sa kojim sazvežđem će se Sunce pojaviti na istočnom horizontu. Ili još lakše. instalirate neki astronomski program i lepo proverite. Moj predlog je Stellarium

Na slici se vidi gde će Sunce biti sutra i gde će boraviti do 30. oktobra. U Devici!

Sunce u sazvežđu Devica od 16 sep. do 30. okt.

Povezani tekstovi:

Astrologija

Astrolozi kao epidemija

Astrologija ili astronomija?