O filmu “Ad Astra” (napokon solidan snimak)

Kao i svaki film na temu Svemira sa nestrapljenjem čekam da odgledam ako je adastramoguće bez ometanja…koliko mi to ukućani dozvole. Baš želim da uživam jer se ne snimaju često takvi filmovi.

Danas se pojavio solidan snimak filma “Ad Astra” sa Bred Pitom u glavnoj ulozi, ali to uglavnom svi znaju. Mislim na glavnog glumca u filmu. Moja očekivanja nisu bila velika na osnovu nekih pročitanih komentara, ali…

Ono što želim prvo da napišem, a što će skratiti ovu priču, je to da ne pamtim da sam odgledao neki film Svamirski ili bilo koji drugi a da je na mene ostavio tako siromašan utisak. Nakon odgledanog fima moj utisak je da i da su hteli da priču napišu bolje nisu mogli.

Sama priča o ocu glavnog junaka koji je nestao pre 16. godina i koji živi na rubu Sunčevog sistema sam na svemirskom brodu na kome očigledno ima hrane za sve te godine, kao i antimaterije i zračenja…(evo i sada je ćerka pritisnula par tastera i pobegla pa sad ispravljam)…zračenja koje sa te udaljenosti polako uništava Zemlju i ljude na njoj i sl. ne obećava previše, ali posebno nervira činjenica da niko nije obraćao pažnju na činjenice i same uslove koji vladaju u Svemiru.

Primarni cilj očeve misije je bio pronalazak inteligentnog života…pa su krenuli “pešaka” da ga nađu u Sunčevom sistemu. Ni takav život nije pronađen…vidi čuda.

Kada gledalac vidi kako izgleda u filmu Neptun sa prstenovima i razmeru prstenova i svemirskog broda sve mu deluje kao da ni efekti nisu nikoga zanimali, pa mi sve izgleda kao neko niskobudžetno “čudo” od filma. Film “Marsovac” kao i priča po kojoj je taj film snimljen je remek delo u odnosu na “Ad Astra”.

Međutim, možda neko bude drugačijeg mišljenja pa bi svakako bilo bolje da svako odgleda i donese zaključak kakav misli da treba…

Verovatno ću ovaj film brzo zaboraviti, ne namerno već zbog utiska koji je ostavio na mene.

Trenutna ocena na IMDb je ravno 7 i na osnovu broja glasova verovatno će još padati, a ja ocenjujem sa 5.

Klikom na sliku ispod možete pogledati film online:

bred

 

2 thoughts on “O filmu “Ad Astra” (napokon solidan snimak)

  1. jelena marinković

    Juče sam isto odgledala film Ad Astra (u kućnoj verziji) iako sam nameravala da svoj doživljaj upotpunim u bioskopskim uslovima. Sad mi je drago što nisam. Posle Vaše recenzije laknulo mi je što nisam jedina sam tim osećajem… tačnije bez osećaja, tj.reakcija na film ZERO! Odavno me nije nešto ostavilo tako ravnodušnom, sa osećajem izgubljenog vremena. Prvo sam pomislila da sam možda promašila poentu, ali vidim da delite moje mišljenje. Iako je početak obećavao, što se radnja dalje odvijala sve je jasnije postajalo da je film promašaj. Tako loš prikaz svemira uopšte, plitka radnja, prosto ne mogu da verujem da su takvi propusti napravljeni.
    Ni glumačka ekipa ništa nije pomogla. Vidim da je nominovan za best SciFi/Horror movie i Best Visual Effects, valjda su morali za nešto da ga nominuju, nije mi jasno jer nema ni H od horora,a sa SF na početničkom nivou. Nešto se ne sećam ni specijalnih efekata. Od mene ocena 4, onako, da se baš potrudim. Pozdrav

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s