Na današnji dan rođen je Albert Ajnštajn

14. mart

Na današnji dan rođen je jedan od najvećih, ako ne i najveći, naučnik svih vremena. On je svojim delima promenio shvatanje sveta oko nas i približio nam Svemir koji do tada nije viđen.

Međutim, ono što je razočaravajuće je to da i danas mnogi ne razumeju njegova dela i iz tog razloga često napadaju njegov rad. Možda je i najzanimljiviji “argument” onih koji ga ne poštuju taj kako je Mileva Marić zaslužna za Ajnštajnov uspeh i kako je ona ta koja je postavila Opštu teoriju relativnosti, a kako je Ajnštajn to jednostavno preuzeo.

Poznato je da je Mileva bila odličan matematičar i fizičar, ali ona se jednostavno nikada nije bavila naučnim radom. Nikada nećete naći naučni rad koji je ona napisala. Čak i nakon razvoda, za koji je Ajnštajn kriv, narednih 30 godina ona nije rekla da je teorija njena. Naravno, uvek će biti onih koji će smišljati besmislene “argumente”, a neki čak i zarađivati na tome. pa iz tog razloga ne vredi ni trošiti reči na ovo…

Ukoliko neko želi da se bolje upozna sa životom i delom ovog naučnika, moja preporuka je knjiga “Albert Ajnštajn – život i delo”, autora Vojislava Gledića:

Na sledećem linku možete ukratko pročitati o njegovom životu i delu >>>> link

Ili možete tekst preuzetu u pdf-u:

Albert Ajnštajn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s