Omega predstavila novi zanimljiv sat

Mnogo je ideja u marketingu koje će vam pomoći da prodate proizvod, a u industriji satova to je omegaobeležavanje bitnih godišnjica u limitiranim serijama po ne baš pristupačnim cenama.

S obzirom da sam od onih koji vole satove, uvek su mi bile zanimljive limitirane serije zbog detalja koji se na satovima ostavljaju. Ovaj sat mi se posebno dopao jer se Omega potrudila da podseća na onaj koji je korišćen pre 50 godina u NASA-i.

Povodom obeležavanja 50. godina sletanja na Mesec kompanija Omega je predstavila drugi sat u limitiranoj seriji – Speedmaster Apollo 11 50th Anniversary Limited EditionPrvi je predstavljen ranije – SPEEDMASTER IN GOLD FOR APOLLO 11.

omaga apolloBuzz Aldrin je drugi čovek koji je kročio na Mesečevu površinu, ali je prvi koji je na drugom nebeskom telu nosio sat. Iz tog razloga je detalj na satu predstavlja Bazz-a kako se spušta na površinu Meseca.

Astronauti na misiji Apollo 11 su nosili satove Omega Speedmaster, ali je Armstrong pre napuštanja Lunarnog broda svoj sat ostavio u njemu i na taj način omogućio Bazz-u da se nađe na ovom satu.

Serija je limitirana na simboličnih 6,969 satova zbog godine sletnja (1969) po ceni od 9 650 $. Sat je od nerđajućeg čelika sa zlatnim detaljima. Na satu je jasno koji su detalji zlatni, a na brojčaniku je simbolično 11  (Apollo 11) napisano arapskim brojem.

Na zadnjem delu kučišta je ugravirano stopalo astronauta utisnuto na Mesečevu površinu, kao i rečenicu koju je Armstrong izgovorio kada je kročio na Mesec – “That’s one small step for a man, one giant for mankind”.

Na satu se nalaze i ugravirane koordinate mesta sletanja, obeleženo mesto sletanja i vreme.

Prečnik kućišta sata je 42 mm i to je jedini parametar koji bi mi smetao, ali me to ne brine previše jer ga neću nositi na ruci. 🙂

Više o sletanju na Mesec i misiji Apollo:

Sletanje na Mesec na današnji dan

Ako niste odgledali film možete ga pogledati:

Odgledao film “First Man” – ukratko o filmu i o Apollo programu

One thought on “Omega predstavila novi zanimljiv sat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s