Нешто пре 20 часова, у пределу Грделичке клисуре чуо се снажан прасак за који се претпоставља да је изазван прелетом или падом метеорита у том региону. Део метеорита пао у село Сушевље код Предајана!

У пределу Грделичке клисуре, нешто пре 20 часова чуо се снажан прасак, за који се претпоставља да је изазван прелетом или падом метеорита у том региону.

Како јавља наш дописник Срђан Цонић из Лесковца, прасак је настао пошто је метеорит пробио звучни зид.

Према најновијим информација које су нашем новинару пренео очевидац Ратко Тасковић, део метеорита је пао у атар села Сушевље код Предајана, док су други делови сагорели при проласку кроз атмосферу.

И становници Грделице верују да је реч о метеоруиту, али наводе да је “бљештави објекат” пао у близини Сарајевског моста, на улазу у Грделичку клисуру.

“Светлост је била заслепљујућа, а у стану се све тресло од јачине удара. Чинило ми се као да се срушио неки авион”, рекао је саговорник Бете из Грделице.

Дописник РТС-а из Врања, такође је јавио да се и у околини тог града чуо јак прасак.

Наше дописништво из Ниша, такође, потврђује да се видела светлост “попут ватромета”, а тамошњи Регионални центар за Обавештавање је званично потврдио, после размене информација са колегама из Врања, да је реч о метеориту који је пробио звучни зид.

Милан Јеличић из Астрономског друштва “Руђер Бошковић” у Београду рекао је Танјугу да је могуће да је на небу над једним делом Србије примећен болид.

Болид је небеско тело које је светлије од планете Венере и прате га звучни ефекти који настају приликом његовог распада, објаснио је Јеличић.