Ekobalans – sajt koji preporučujem

Poznato je da imamo veliki problem sa očuvanjam svih medijuma životne sredine na globalnom nivou i da je širenje ekološke svesti o očuvanju životne sredine jedan od najbitnijih stvari koje se moraju uraditi. Kasnije dolaze projekti, ulaganja i slično. Lakše će neko odvojiti novac za neki projekat ako zna za šta daje novac. A ne kao do sada da se novac daje samo da bi se izbegle kazne od države i slični primeri.

Nego da ne dužim, kod nas postoji dosta ekoloških udruženja koje” rade” nešto, ali se sve svodi na skupljanje para. Naravno, postoje i organizacije koje urade i nešto zapaženo. Ali zar nije svuda tako?

Ovom prilikom ću vam preporučiti jedan sajt koji ima i svoju emisiju na TV B92, a sve emisije moćete pogledati i na sajtu. Emisije su kratke (25 min.), nema iscrpnih objašnjenja (zbog vremena trajanja), ali su veoma edukativne i pomažu širenju ekološke svesti kod gledalaca, a ovo je meni najbitnija stvar i zato ih rado preporučujem. Što više znamo više možemo i uraditi. Nije bitno da svi znaju uraditi hemijske analize i razne proračune, već da na svakom koraku znamo kako da postupimo i da svoje znanje prenesemo drugima. A tu ove emisije mogu pomoći.

Sajt:

http://www.ekobalans.net/

Emisije možete pogledati ovde:

http://www.ekobalans.net/arhiva-emisija.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s