Do malopre nisam znao da neko poseduje Sunce, a neko planete i da postoje konvencije koje zabranjuju posedovanje nebeskih tela! 🙂

Na ovom našem trećem kamenu od Sunca ima veoma zanimljivih ideja i ljudi!

Evo kakve su to jedinstvene ideje:

MADRID – Posle više milijardi godina Sunce nekome konačno pripada, pošto se jedna Špankinja pojavila kod notara i saopštila da je vlasnica središnje zvezde Solarnog sistema, objavio je danas na svom sajtu lokalni list “Vos de Galisija”.
“Ja sam vlasnica Sunca, zvezde spektralne klase G2 koja je u središtu Sunčavog sistema, na srednjoj udaljenosti od Zemlje od oko 149,6 miliona kilometara”, navodi se u dokumentu.


Nova vlasnica Sunca Anheles Duran, koja živi u jednom gradiću na severozapadu Španije, objasnila je za lokalni list da postoji međunarodna konvencija po kojoj nije dozvoljeno zemljama da budu vlasnice planeta.
Duranova tvrdi da je postala vlasnica Sunca “zato što pet milijardi godina nije poznat nijedan drugi vlasnik”.
Ali, kako ističe, konvencija se ne odnosi na pojedince, tako da je “jedan Amerikanac kod notara pribavio dokument u kojem prisvaja Mesec i skoro sve planete, ali ne i Sunce”.
“Vos de Galisija” navodi da je pisar bio zbunjen kada je trebalo da sroči i overi dokument i da je od kolege zatražio savet.
Vlasnica Sunca trebalo bi da upiše u katastar stečenu imovinu, piše list, ali napominje da ta španska institucija nije nadležna za Solarni sistem.

Izvor: Blic