Ajnštajnov odgovor na novinarsko pitanje

Albert Ajnštajn je onima koji su ga poznavali bio drag zbog svoje čovečnosti, velikodušnosti i smisla za humor, koje je ispoljavao i kada

Formula

se borio za mir i kada je istraživao tajne Kosmosa.

Jednom prilikom je novinar zamolio Ajnštajna da objasni svoju formulu uspeha. Veliki mislilac je zastao za trenutak i potom odgovorio:

– Ako je uspeh A, rekao bi da je formula:

A = X + Y +Z

gde X označava rad, a Y igru.

Šta označava Z? – upitao je novinar

– Da treba držati jezik za zubima!

——————-

Izvor:

Ajnštajnov Kosmos – Mičio Kaku

5 thoughts on “Ajnštajnov odgovor na novinarsko pitanje

  1. DaDa

    Ajnštajn je bio mnogo interesantniji (značajniji, napredniji) zbog inteligentne mogućnosti razumijevanja suštinske igre nego zbog svoje mudrosti.

  2. daca12345

    Sreli se Ajnstajn i Merlin Monro na nekom prijemu. Merlin kad ugleda Ajnstajna sva odusevljena pridje poznatom naucniku i stane mu pricati koliko se divi njegovom geniju, pa mu kaze: “Zamislite gosn Ajnstajn kad bismo nas dvoje imali dete, kako bi ono bilo lepo na mene, a pametno na vas”, a na to ce Ajnstajn:”A sta ako to dete bude lepo na mene, a pametno na vas”…. Bez dlake na jeziku

  3. Super formula, a meni je genijalno i ono jednom što si pisao da je rekao:” Tuži me stotinu ljudi, da su u pravu dovoljan bi bio samo jedan.” Nina.

  4. Zamolio bi komentatore koji citiraju Nikolu Teslu (kako vređa druge naučnike) da to ne rade na ovom blogu, jer samo štete ugledu jednog takvog genija, pošto je mnogo takvih izmišljenih komentara koje Tesla nikada nije rekao.

    Ako ostavite link ka mestima gde je taj komentar potvrđen ili literaturu (a da nije u pitanju još jedna stranica sa teorijama zavere o Tesli) biće objavljeno.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s