“Svemir” star tri godine

Sajt “Svemir” je počeo sa radom 2. oktobra 2009. godine sa ciljem da populariše prirodne nauke, a poseban akcenat je stavljen na astronomiju.

Na njemu je do sada objavljeno preko 720 tekstova i najava, dok je u radu učesvovalo oko 15-ak autora koji su svoje tekstove želeli da objave na ovom mestu. Takođe je razmenjeno oko 1500 komentara.

Početak je, kao što to uvek i bude, bio najteži. Bilo je potrebno neko vreme dok sajt nije pronašao put do svojih čitalaca, tako da je do sada bilo blizu 400 000 pregleda, a samo u ovoj godini broj pregleda iznosi (do ovog trenutka) 191 301.

Takođe, preko stranice za kontakt je bilo mnogo pitanja vezanih za astronomiju, tako da je sajt funkcionisao i na taj način. Na sva pitanja je odgovoreno najbolje što je u tom trenutku bilo moguće.

Tu je i FB stranica ovog sajta koja sada ima oko 2500 članova. Na ovoj stranici se često objavljuju vesti iz astronomije i astronomske slike koje se ne nalaze na sajtu, tako da na FB stranici možete pratiti dodatne astronomske zanimljivosti.

Vedro nebo!!!

12 thoughts on ““Svemir” star tri godine

  1. Dragica

    Ovaj sajt je baš dobro organizovan , velika pomoć u otkrivanju SVEMIRA kao i drugim izvorima pravih informacija iz astronomije i sl. hvala organizatoru

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s