Sajt “Svemir” je počeo sa radom 2. oktobra 2009. godine sa ciljem da populariše prirodne nauke, a poseban akcenat je stavljen na astronomiju.

Na njemu je do sada objavljeno preko 720 tekstova i najava, dok je u radu učesvovalo oko 15-ak autora koji su svoje tekstove želeli da objave na ovom mestu. Takođe je razmenjeno oko 1500 komentara.

Početak je, kao što to uvek i bude, bio najteži. Bilo je potrebno neko vreme dok sajt nije pronašao put do svojih čitalaca, tako da je do sada bilo blizu 400 000 pregleda, a samo u ovoj godini broj pregleda iznosi (do ovog trenutka) 191 301.

Takođe, preko stranice za kontakt je bilo mnogo pitanja vezanih za astronomiju, tako da je sajt funkcionisao i na taj način. Na sva pitanja je odgovoreno najbolje što je u tom trenutku bilo moguće.

Tu je i FB stranica ovog sajta koja sada ima oko 2500 članova. Na ovoj stranici se često objavljuju vesti iz astronomije i astronomske slike koje se ne nalaze na sajtu, tako da na FB stranici možete pratiti dodatne astronomske zanimljivosti.

Vedro nebo!!!