Svake godine više od milijardu ljudi učestuje u obeležavanju Dana planete Zemlje. Širom sveta pojedinci, organizacije, 0299007.17vlade…svako na svoj način preduzima mere na zaštiti planete Zemlje, uglavnom od negativnog uticaja ljudi.

Dan planete Zemlje se obeležava 22. aprila. Ovaj datum su Ujedinjene Nacije odredile kao dan borbe protiv narušavanja životne sredine. Kao najveći praznik planete Zemlje trebao bi da utiče na sve države, a i pojedince da se uključe u globalnu akciju širanja ekološke svesti. Ove godine će se Dan planete Zemlje obeležiti po 43. put.

Ovogodišnji dan planete Zemlje se obeležava pod sloganom: “Zeleni gradovi”

Ovogodišnji fokus predstavljaju zgrade, energija i transport, odnosno povećanje svesti o korišćenju obnovljivih izvora energije, veća ulaganja, emisija gasova sa efektom staklene bašte…kao i sve ostalo što može uticati na bolji i zdraviji život u gradovima i ono što može uticati na životnu sredinu.

 

Više o ovome pročitajte na zvaničnom sajtu www.earthday.org

Vredi pogledati sedeći dokumentarac o planeti Zemlji – HOME i videti kakve predele ona poseduje i šta u stvari moramo čuvati. Ukoliko neće ovde da se pokrene video kliknite na  Watch on YouTube na sredini prozora i pogledajte ga direktno na Youtube: