Oni naučnici koji su radili na Nasinom projektu u projektu za vodom, izjavili su da su na Mesecu ipak pronašli vodu i to u većim količinama.

Ovo će po svemu sudeći ubrzati povratak ljudi na naš prirodni satelit ili za početak još neku robotizovanu misiju. Iako smo smatrali da je voda prava retkost u Svemiru, pronašli smo je na nama najbližem nebeskom telu.

Ne verujem da je ova voda upotrebljiva za piće, a koliko sam saznao iz raznih članaka, pominje se i prisustvo žive u njoj. Prema ovim podacima biće potrebna primena odgovarajućih tehnologija da bi se ova voda pripremila za piće. A nakon ovog otkrića sledi potraga za vodom na Marsu i asteroidima, a moje mišljenje je da će vode i tamo biti i da će se doći do zaključka da voda i nije takva retkost u Svemiru, kako se do sada mislilo.

This image provided Friday, Nov. 13, 2009 by NASA shows the ejecta plume created by the LCROSS Centaur upper stage rocket about 20 seconds after after impact Oct. 9, 2009. It turns out there’s plenty of water on the moon- at least near the lunar south pole, scientists said Friday. (AP Photo/NASA)

Ovde je jedan od članaka!