Uskoro počinje sa radom Astronomsko društvo Bor. Potrebno je da se završe još neke stvari oko papirologije i to je to.

U Boru postoji mnogo ljubitelja astronomije, a cilj ovog društva je da ih bude još više. Iz tog razloga svako ko želi da se pridruži društvu i ko ima zanimljive ideje dobrodošao je.

Trenutni sajt društva koji služi za obaveštenja je na adresi: www.adbor.org . Uskoro nova web lokacija.

Ukratko o društvu:

Astronomsko društvo „Bor“ je nastalo kao posledica višegodišnjeg bavljenja astronomijom njenih osnivača. Nakon dugog odlaganja uskoro će AD „Bor“ biti i zvanično registrovano.

Cilj ovog astronomskog društva je da omogući svim ljubiteljima astronomije koji žive u Boru i okolini da se bliže upoznaju sa amaterskom astronomijom. Poznato je da je astronomija nauka sa najvećim brojem amatera u svetu koji imaju veoma zapaženu ulogu u svetu astronomije.

U planu su predavanja na temu astronomije i srodnih prirodnih nauka, podizanje svesti kod dece i omladine o značaju prirodnih nauka , organizovanje čestih posmatranja u okolini Bora (Borsko jezero, Brestovačka banja i druga mesta udaljena od gradskog svetla), upoznavanja noćnog neba i mnoge druge aktivnosti.

Svako ko želi da postane član AD „Bor“ i pridruži se posmatranjima i druženju je dobrodošao. Takođe, svako ko želi da svojom idejom obogati rad društva vrata su mu širom otvorena.

Astronomski pozdrav za sve ljubitelje astronomije!
AD „Bor“