Na sajtu Astronomskog magazina su objavljene, do sada, 4 radio emisije iz Astronomije, a uz njihovu pomoć!

Radio emisija 1

Radio emisija 2

Radio emisija 3

Radio emisija 4

U ovim emisijama su pročitani neki članci koji bili objavljeni u časopisu ASTRONOMIJA koji do skoro mogao da se nađe na našim kioscima. Međutim, pošto živimo u zemlji u kojoj nauka nije bitna, nažalost, časopis je morao da prestane sa pisanjem. Šteta je ogromna, jer je to bio jedini pravi naučnopopularni časopis na ovim prostorima u koji je ulagano mnogo truda i kroz koji je prošlo neverovatno mnogo dobrih tekstova.

Sada je deci, omladini i starijima ostalo da svoje znanje proširuju iz milion časopisa vezanih za astrlogiju, pa Treće oko i slične papire koji bi trebalo da se zakonom zabrane, a ne da se prodaju široj populaciji.

Pošto država nema razumevanje za nauku i pošto je poznato da razni sujeverni i neuki političari posećiju gatare i astrologe, jasno je zašto je sve moralo tako da bude i zašto niko od njih nije hteo da finansira jedan takav časopis, a to naravno nije veliki trošak za nikog, s obzirom šta se sve finansira državnim parama.

Redakcija ovog časopisa je mnogo truda i svojih sredstava uložila u njega, ali nije se moglo više. Nije isplatljivo biti stalno u minusu.

Međutim o ovom problemu bi mogao danima da pišem, ali cilj ovog sajta je sasvim drugi i zato uživajte u ovim emisijama.