NASA

najavila vanrednu konferenciju na kojoj planira da objavi najnovija

astrobiološka otkrića.

Vanredna konferencija je zakazana za četvrtak

NASA je za četvrtak zakazala vanrednu konferenciju na kojoj planira da objavi najnovija astrobiološka saznanja. Rečeno je da NASA ne bi najavljivala vanrednu konferenciju da nije u pitanju nešto veoma važno.

Astrobiologija je nauka koja se bavu proučavanjem života u svemiru, njegov razvoj, nastanak i opstanak.

Što se tiče vanzemaljaca…male su šanse, ali je lako moguće da je otkriven neki mikro-život nalik na bakterije ili same bakterije. Ali to su za sada samo nagađanja. Svi dokumenti vezani za ovu konferenciju se čuvaju u tajnosti.

Poznato je da je područije ispitivanja bila planeta Mars, Mesec i neki sateliti u Sunčevom sistemu.

Ako je kojim slučajem otkrivena bilo kakva bakterija to bi bio dovoljan dokaz da je život van Zemlje moguć i da postoji – za početak u mikroobliku.

Ko zna šta ustvari imaju na umu?! Kako reče jedan moderator astronomskog foruma, da su kojim slučajem i otkrili mikro – život, to bi objavio njihov predsednik. Takva im je valjda politika. A ovako…videćemo.

Maksimim koji ja očekujem jeste da su možda otkrili nešto što možda može ukazati na postojanje nekog oblika mikroživota, ali teško i sam vazemaljski mikroživot. Siguran sam da će biti nešto veoma zanimljivo, ali ne ono što svi uveliko očekuju.

Ali sačekajmo sa nagađanjima i pogledajmo u četvrtak  na http://www.nasa.gov o čemu će biti reči na ovoj konferenciji.

Dopunjeno:

Evo orginalnog linka:

http://www.nasa.gov/home/hqnews/2010/nov/HQ_M10-167_Astrobiology.html