Tom Cruise će snimati film u svemiru?

Internetom kruži vest da je u planu snimanje filma na Međunarodnoj svemirskoj stanici gde će očigledno glavnu ulogu imati Tom Cruise, poznat po ulogama u serijalu “Nemoguća misija”. Ostaviću sada po strani to što nemam dobro mišljenje o ovom glumcu, ipak smatram da će snimanje ovakvog filma biti korak napred ne samo u svetskoj kinematrografiji već i za nauku.

Projekat je u ranoj fazi, a u njemu su se udružili Tom Cruise, NASA i SpaceX. S obzirom da NASA uvek ima manje novca od onog koji je potreban da pokrije sve ideje odlučila je da se upusti u više ovakvih komercijalnih poduhvata u budućnosti.

Još 2016. godine je objavljeno da je Tom Cruise ranije prošao obuku za astronauta i da je trebalo da učestvuje u nekim misijama, od toga se odustalo nakon nesreće šatla Kolumbija u kome je stradalo sedam astronauta.

Nema informacija o tome kako će ovaj projekat izgledati i kako će se realizovati snimanje ovakvog filma. Za sada nije poznato ni da li će samo deo filma biti snimljen na svemirskoj stanici ili će sve scene biti u svemiru. Ipak i ovo malo podataka je dovoljno da zagolica maštu.

NASA administrator je izjavio: „NASA se raduje saradnji sa Tomom Kruzom na filmu na Međunarodnoj svemirskoj stanici!“, dok Elon Musk kaže da će ovo biti zabavno.

Trenutno je snimanje filmova u Holivudu stopirano zbog coronavirusa, a ono što je potvrđeno na sajtu deadline.com jeste da nije u pitanju nastavak “Nemoguće misije”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s