Četvrti astronomski kamp “Jastrebac” 2020 od 10 -13. avgusta

Astronomsko udruženje “Eureka” kao i protekle tri godine organizuje astronomski kamp “Jastrebac 2020”. Ovo je odlična prilika za sve zaljubljenike u nauku da provedu 4 dana na planini učeći o astronomiji i posmatrajući noćno nebo! Ove godine smo pripremili brojne aktivnosti kao što su: svakodnevna naučno-popularna predavanja iz astronomije od profesionalnih astronoma i astronoma-amatera, noćna posmatranja kroz teleskope našeg udruženja, astrokviz, projekticije igranih i dokumentarnih filmova, kao i mnoge druge.

Kamp će se realizovati od 10. do 13. avgusta u hotelu “Idila” na Jastrepcu. Za kamp se mogu prijaviti osobe od 15 do 30 godina, a same prijave počinju od 01.07 i trajaće do 25.07. Besplatna mesta na kampu su ograničena, a prednost za prijavu imaju ljubitelji astronomije iz Kruševca. To uključuje: smeštaj u hotelu “Idila”, hranu i sve aktivnosti na kampu. Kampu se može prisustvovati i o sopstvenom trošku, tj. pokriću troškova hotelskih usluga tokom boravka na kampu, ukoliko se besplatna mesta popune.

Po završetku prijava, objavićemo detaljan program kampa i kontaktirati sve polaznike oko detaljnih informacija. U slučaju uvođenja rigiroznijih mera u cilju suzbijanja virusa “Covid-19”, kamp će biti otkazan u skladu sa propisima.

Prijave za učešće slati na e-mail: eurekakutak2@gmail.com i u sadržaju mejla napisati ime i prezime učesnika, datum rođenja, broj telefona mesto i šta očekujete od učešća na ovogodišnjem kampu Jastrebac 2020″.

Projekat astronomski kamp “Jastrebac 2020” po konkursu za implementaciju Lokalnog akcionog plana za mlade grada Kruševca, realizuje astronomsko udruženje “Eureka, koje finansira Grad Kruševac u saradnji sa Kancelarijom za mlade grada Kruševca, Turističkom organizacijom grada Kruševca i Centrom za stručno usavršavanje Kruševac.

Na adresi ispod možete pogčedati kakko e protekao prethodni astronomski kampa na Jastrepcu:

O astronomskom kampu “Jastrebac 2019”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s