Pošaljimo imena na Mars

Svaka reklama je dobrodošla, pa se time očigledno vodila i NASA. Neko se tamo setio da bi bilo dobro da kada već ne možemo da odemo tamo pošaljemo makar imena.

Sve što je potrebno je da popunite formular klikom na sliku ispod i rezervišete mesto za vaše ime koje će u sklopu misije “Mars 2020” odleteti na crvenu planetu.

Prva pomisao je možda da je reklama promašena, ali broj imena raste neverovatnom brzinom i sada je več prešao 2 656 296 i sigurno je da će još rasti.

BoardingPass_MyNameOnMars2020
Klikni na sliku i pošalji tvoje ime

Eto, NASA je našla način da širu publiku uključi u svoju misiju. Vaše ime će na Mars putovati zajedno sa roverom i helikopterom, a potrebno je popuniti polja za ime i prezime, zemlju, poštanski broj i email adresu.

Detalji o misji:

mars 2020

Helikopter će biti poslat na Mars u sklopu misije “Mars 2020” koja za cilj ima slanje još jednog rovera najranije početkom 2021. godine. Jedan od glavnih zadataka rovera će biti ispitivanja mogućih ostataka mikroba koji su nekada živeli na Marsu, dok će helikopter samo demonstrirati mogućnosti letenja i poslužiti za usavršavanje sledećih generacija helikoptera u svrhu istraživanja planeta sunčevog sistema.

21886_PIA22460
Mali helikopter na Marsu i rover u pozadini – foto: NASA

Nešto više o misiji, roveru i helikopteru koji će NASA poslati na Mars možete pročitati >>>>> OVDE!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s