OMEGA kreirala poseban sat – Speedmaster „Silver Snoopy Award“ 50th Anniversary

NASA više od 50. godina svojim zaposlenima i drugima od značaja dodeljuje nagradu “Silver Snoopy award” za posebne zasluge za svemirske letove, odnosno bezbednost letova i uspešnost misija. OMEGA je ovu nagradu dobila 1970. godine, a 50 godina kasnije “lansira” ovu limitiranu seriju.

OMEGA i NASA imaju višedecenijsku saradnju, a na sledećoj adresi možete pogledati sat napravljen povodom 50. godina od leta na Mesec:

Omega predstavila novi zanimljiv sat

Na sertifikatima piše “In Appreciation”, “For professionalism, dedication and outstanding support that greatly enhanced space flight safety and mission success.

Na sertifikatu stoji lik iz stripa i crtanog filma Snoopy, prema želji koju je imao Al Chop, idejni tvorac ove nagrade.

Više o ovoj nagradi i njenoj istoriji možete pročitati >>>> ovde!

Povodom pedesetogodišnjice dodeljivanja ove nagrade OMEGA je kreirala poseban model Speedmaster „Silver Snoopy Award“ 50th Anniversary.

Kućište ovog hronometra je prečnika 42 mm od nerđajućeg čelika. Boja brojčanika je srebrna iznad koga je safirno staklo koje je znatno otpornije na grebanje od standardnog mineralnog. Velika mana je izdržljivost do 5 bar, ali očigledno nije namenjen za plivanje. Na zadnjoj strani se Snoopy pojavljuje unutar komandno – servisnog modula kako putuje oko Meseca, a tu je i Zemlja koja rotira jednom u minuti sinhronizovano sa sekundarom.

Kada je u pitanju mehanizam, ovaj sat koristi OMEGA Co-Axial Master Chronometer Calibre 3861.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s