O filmu “Greenland” + pogledajte online

Dok čekamo da se pojavi film The Midnight Sky stigao je film “Greenland”, odnosno dostupan je online. Najavljen je na blogu SVEMIR u junu ove godine.

Na svim vestima najpopularnija priča je bliski susret novootkrivene komete i planete Zemlje. Kometa bi trebalo da na nebu bude baš sjajna, vidljiva i po danu… I dok su svi očekivali lepu nebesku predstavu počela je borba za opstanak.

Film prati priču jedne porodice koja pokušava da preživi direktan sudar manjih i većih delova raspale komete, ali i očekivani sudar sa najvećim delom prečnika oko 15 kilometara.

Glavni lik (Gerard Butler), otac i građevinski inženjer dobija obaveštenje vlade da je jedan od malobrojnih koji su odabrani za evakuaciju, odnosno da sa porodicom bude evakuisan u sklonište na Grenlandu. Ostvaljaju sve za sobom i kreću do aerodroma gde vojska evakuiše odabrane. S obzorom da ne ide sve po planu moraju da smisle kako će sami naći sklonište.

Prvi trailer:

Film na IMDb ima nisku ocenu 6.3, ali bih ipak preporučio ovaj film. Priča mi se dopada, ali su specijalni efekti u rangu baš niskobudžetnih filmova, a nisu se preterano ni trudili da priču objasne sa nauče strane. Posebno zameram da ne postoji kadar koji kometu pokazuje kako preti iz svemira, zatim kako je došlo do otkrića komete (kao npr. u filmu Deep Impact, koji je takođe loše ocenjen), a jedina informacija je da je kometa iz drugog zvezdanog sistema otkrivena par nedelja ranije. Ipak, film ostavlja dobar utisak koji bi sa Spilbergovim efektima ipak bio dosta jači.

Možete pogledati film online klikom na sliku ispod:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s